Nyhetsarkiv

Special Olympics-medlemmarna Josefine och Joakim får årets Angselius Rönn-stipendium

Josefine Busk, 16, från Södertälje och Joakim Roos, 30, från Gävle är årets mottagare av Angselius Rönn-stipendium för enastående idrottsprestationer inom Special Olympics. Vid en utdelningsceremoni på Idrottens Hus i Stockholm idag den 15 december fick de två Special Olympics-medlemmarna ta emot 10 000 kronor vardera.

Det är fjärde året i rad som Angselius Rönn delar ut ett idrottsstipendium till en tjej och en kille som under det gångna året uppvisat goda idrottsprestationer och ett stort engagemang för Special Olympics.

De fick Angselius Rönn-stipendiet 2013

Den 15 december kommer Angselius Rönn att dela ut årets idrottsstipendium till en tjej och en kille inom Special Olympics som uppvisat stort engagemang och fina idrottsprestationer. Inför årets utdelning har vi talat med Isabelle Björk, 23, från Sävsjö och David Persson, 22, från Täby, som båda fick stipendiet på 10 000 kronor för ett år sedan.

Hej Isabelle!
För ett år sedan fick du Angselius Rönns stipendium. Vad gjorde du med pengarna?

Pengarna gick till att åka på alpina träningsläger, bland annat en vecka i Österrike.

Jina och Patrik fick Angselius Rönn-stipendiet 2012

Den 12 december kommer vi på Angselius Rönn att dela ut vårt årliga idrottsstipendium till två Special Olympics-medlemmar, en tjej och en kille, som får 10 000 kronor vardera för stort idrottsengagemang och fina prestationer. 2012 års stipendiater var Jina Backlund, 23, från Bromma, och Patrik Johansson, 33, från Lysekil. Vi följde upp med dem för att fråga hur det gick sen.